Route

Landgoed De Dodshoorn
Schoonloërstraat 62a
9444 TH Grolloo
T. 0592 501920
info@landgoeddedodshoorn.nl
Alle ruimte voor jezelf

Persbericht - 22 oktober 2012

Landgoed De Dodshoorn tijdens de landelijke Open Landgoeddag afgelopen zondag zeer druk bezocht.

Het nieuwe landgoed De Dodshoorn in Grolloo deed mee aan de eerste landelijke Open Landgoeddag op 21 oktober. Het was een groot succes; heel veel bezoekers uit de omgeving zijn een kijkje komen nemen. Veel mensen die het landgoed alleen vanaf het voorbijrijden kennen, namen de moeite om het landgoed te bezichtigen. De organisatie had -samen met veel vrijwilligers - haar uiterste best gedaan om de bezoekers een fijne dag te bezorgen.

Er was dan ook een aantrekkelijk programma, dat voor ieder wat wils bood. In de rijbaan van het landgoed lieten ruiters, menners, een voltigeergroep en een viertal Friezen zien hoe mooi en veelzijdig de paardensport is. De gasten konden ondertussen op het terras genieten van een kopje koffie/thee met een heerlijk gebakje. Er waren rondleidingen onder begeleiding, maar de gasten konden zich ook met een rijtuigje laten rondrijden. Voor de kinderen was er een speurtocht. De zaal van het gastenhuis was gezellig ingericht en er was een kleine presentatie over het ontstaan en de aanleg van het landgoed.

De open dag werd vooral bezocht door mensen uit de omgeving. De fietsenrekken waren vol en de oprijlaan met de prachtige oranje eikenbomen stond van begin tot het eind gevuld met auto's. Een veelgehoorde opmerking was dan ook "Ik rijd hier al een aantal jaren langs, maar ik had geen idee dat dit er allemaal is. Wat is het mooi hier!".

De organisatie kijkt terug op een mooie dag. Natuurlijk is de hoop dat de gasten nog eens terugkomen om te wandelen of voor een besloten feestje of huwelijk in het stijlvolle gastenhuis.

 

Landgoed De Dodshoorn in de media:

Heerlijkheid, zomer 2010:
Nieuw landgoed verrijkt het Drentse landschap

lees meer >>

FD Persoonlijk, 28 mei 2010:
Geen blauw bloed, toch een landgoed

lees meer >>

 

De Schakel,1 september 2010:
Trouwen op landgoed De Dodshoorn in Grolloo

lees meer >>

 

NVTL
Het particulier initiatief in het landschap

lees meer >>