Route

Landgoed De Dodshoorn
Schoonloërstraat 62a
9444 TH Grolloo
T. 0592 501920
info@landgoeddedodshoorn.nl
Alle ruimte voor jezelf

Appartement

Hoeveel appartementen zijn er?
Er is slechts één vakantieappartement op het landgoed. U bent dus de enige gast. Vandaar onze slogan: een heel landgoed voor uzelf!

Mag er gerookt worden?
Nee, we houden het appartement ook graag fris en aantrekkelijk voor niet rokers. Daarom is het niet toegestaan om binnen te roken. Rookt u buiten? Ruimt u dan wel de peuken op en houdt u rekening met brandgevaar.

Ik houd absoluut niet van paarden. Heb ik last van de paarden?
Als u zelf geen paarden meebrengt, hoeft u geen enkele hinder te ondervinden van paarden. De stallen zijn vrijstaand, liggen niet bij het appartement en worden elke dag schoongemaakt. U zult ook geen geur- of stankoverlast ondervinden.

Is er Wifi?
Ja, er ligt een informatiemap voor u klaar. Hierin treft u de inlogcode aan voor het internet. In een van de slaapkamers staat een bureau, waardoor deze kamer ook als werkkamer geschikt is.

Is er koffie aanwezig bij aankomst?
Ja, de keuken is voorzien van koffie, thee, filters, peper, zout, vaatwasblokjes en afwasmiddel. U kunt dit naar wens gebruiken. Verder is de keuken volledig geoutilleerd qua apparaten, serviesgoed en pannen e.d.

Zijn er beddengoed en handdoeken aanwezig?
Ja. De heerlijke bedden staan opgemaakt voor u klaar. Er zijn voldoende handdoeken en zelfs badjassen aanwezig. Dit is bij de prijs inbegrepen.

Is er ontbijt bij de prijs inbegrepen?
Wij serveren geen ontbijt. U kunt apart een ontbijtmand bestellen. De kosten daarvan zijn € 6,50 per persoon per nacht. Wij willen wel graag minimaal een dag van te voren weten of u een ontbijtmand wilt.  

Wat zit er in de ontbijtmand?
In de mand zit brood, beschuit, ontbijtkoek, boter, zoet beleg, kaas, vleeswaren, ei, jus d`orange en melk.

Paarden

Hoeveel paarden kunnen er maximaal mee?
Er zijn 6 paardenboxen voor onze gasten beschikbaar. Op de weilanden is er meer ruimte.

Is voer bij de prijs inbegrepen?
Er is basisbrok en hooi bij de prijs inbegrepen.

Mag ik zelf voeren?
Ja, het is zelfs de bedoeling dat de gasten hun eigen paarden voeren. In overleg kunnen wij dit ook voor u doen, als u bijvoorbeeld een leuk uitstapje in de omgeving zonder paard gaat maken.

Worden de boxen uitgemest?
Bij aankomst staan er schoon opgestrooide boxen voor u klaar. Tijdens uw verblijf verwachten wij dat u zelf de stallen bijhoud / opstrooit. Bij vertrek stellen we het op prijs als u de stallen leeg achterlaat. Kruiwagens, mestvorken, stro e.d. zijn voorhanden.

Kan mijn paard ook in de wei?
Er zijn diverse weilanden op De Dodshoorn. Bij aankomst wijzen we gasten een weiland toe dat naar wens gebruikt kan worden.

Is gebruik van alle faciliteiten inbegrepen in de prijs?
Ja, als u uw paard meeneemt is gebruik van alle voorzieningen toegestaan. Dit uiteraard wel in overleg met onze medewerkers ter plaatse. Een compleet over zicht van de paardenfaciliteiten vind u op www.landgoeddedodshoorn.nl/Paarden.

Honden

Mag mijn hond mee?
Ja, dat mag. Mist hij op het terrein is aangelijnd en geen overlast veroorzaakt.

Ligging

Hoever is het naar winkels?
In het dorpje Grolloo (1km) vind u een buurtsuper. In het iets verder gelegen Rolde (7km) vindt u een grote supermarkt met ruime openingstijden. Ook een bloemist, bakker en slager zijn in Rolde te vinden. Wilt u echt een dagje winkelen? Dan verwijzen we u naar Assen (14km). Tevens is Groningen (44km) een leuke stad om eens te bezoeken.

Hoe is De Dodshoorn met het openbaarvervoer te bereiken?
Vanaf Assen is het 20 minuten met buslijn 21 richting Emmen. Vanaf Emmen is het ca. 40 minuten met buslijn 21 richting Assen. U stapt uit op de halte Tienmaatsweg in Grolloo. Vervolgens is het nog ca. 4 minuten wandelen naar De Dodshoorn.

Is er een restaurant op het landgoed?
Nee, het landgoed is particulier bewoond. Gebruikers van het appartement kunnen zelf koken of naar de dichtstbijzijnde dorpen Schoonloo of Grolloo wandelen, fietsen of rijden. De afstand is ca. 1,5 km. Voor trouwerijen en zakelijke bijeenkomsten werken wij met cateraars.